Flames of War

Om Flames of War

Flames of War (FoW) är ett figurspel för andra världskriget. Spelet är uppdelat i tidiga, mitten, och det sena kriget för att ta hänsyn till hur teknologi, utrustning och förband förändrades och utvecklades. Skalan är 15mm och mestadels spelar man på kompaninivå. För närvarande finns det böcker för mitten och det sena kriget på öst- och västfronten. I sommar (2010) kommer den första boken för det tidiga kriget. Alla större länder (Tyskland, Storbritannien, USA, Soviet, Italien) som deltog i Europa finns representerade inklusive finnar, rumäner och ungrare. En stor vikt har lagts vid att utveckla ett spelbart system utan att minska för mycket på realismen och att ett normalstort parti skall kunna spelas på cirka två till tre timmar.

FFpF

FoW-fredagar på Fantasia (FFpF)
Varje fredag klockan 16.00 – 19.00 spelar vi Flames of War. För att delta behöver du 600 poäng av valfri armé. Armén måste vara uppsatt på baser men behöver inte vara målad.
Det går även utmärkt att komma förbi om du vill prova spelet för första gången och se om det är någonting för dig. Första gången kan du låna en armé av Fantasia.

 

Flames of War

Flames of WAr