Games Workshop 

Om Games Workshop

Games Workshop (förkortas vanligtvis GW) är tillverkare av Warhammer 40.000, Warhammer och Lord of the Rings spelen. Games Workshop har funnits i mer än trettio år och tillverkar idag de bästa modellerna för figurspel på marknaden. Företaget har vuxit mycket under åren och är idag världens största tillverkare av figurspel med Warhammer 40.000 som världens mest använda regelsystem.

Om figurspel

Figurspel är arvtagare till äldre tiders tennsoldater. Idag är dock de flesta modellerna i plast vilket ökat användarvänligheten och möjligheterna till egna konverteringar mycket. I ett figurspel bygger spelarna arméer från grunden, det vill säga man bygger ihop sina figurer, målar dem, bestämmer vilka figurer som skall vara med i nästa spel och slutligen spelar man med sina figurer mot andra spelare på ett uppbyggt spelbord.

Hobbyn är kreativ och skapande och många spelare fortsätter spela och modellera hela sitt liv.

Warhammer 40.000

Warhammer 40.000 (brukar förkortas Warhammer 40K eller bara 40K) är ett science-fictionspel som utspelar sig 40000 år in i framtiden i en värld där mänskligheten kämpar mot horder av rymdorker, klassiska insektsliknande rymdvarelser och unga högteknologiska raser.

Om man gillar stora kanoner, stridsvagnar och teknologi så är 40K spelet för dig.

Warhammer

Warhammer är 40Ks syskonspel som utspelar sig i en klassisk fantasyvärld med orcher, alver, drakar och magi. Denna fantasyvärld är idag den bäst beskrivna världen med trettio år av skrivet material bakom sig, något som ger ett djup och liv till spelet.

Lord of the Rings

Lord of the Rings är Games Workshops figurspel för både skärmytslingar och stora slag i Tolkiens värld. Grundspelet är mer inriktat på mindre slag som ofta återskapar händelserna från böckerna och filmerna medan utbyggnadsboken, War of the Ring, ger möjlighet att spela de riktigt stora slagen såsom belägringen av Minas Tirith.